Eye Icon

Kanasu. Mangalore

Type. Hospitality | Completed. 2019

Size. 3500sqft.  | Cost60 lac

Kanasu was designed for a nature loving doctor couple, who wanted their home to feel like a nature resort after a tiring day at a the hospital. This most sustainable home is adorned with the least processed locally available material like unfinished beach laterite blocks and kota stone flooring. Definitely Vocal for local.

Strategically placed skylights not only keeps the home bright and airy throughout the day but also helps in costal heat escape and keeps the home cool. Multiple DIY and local craftmanship is seen around the house in the door frame, design, light fixtures etc. The layout of the house is open but also leaving large spaces for outdoor gardens and play/chill areas, so that there is good interaction between the family and nature.